Afvallen na de bevalling

Afvallen na de bevalling. Tijdens de zwangerschap kom je ongeveer 10 tot 16 kilo aan die je na de bevalling niet allemaal kwijt bent. Er zijn vrouwen die na de bevalling denken dat als ze eenmaal bevallen zijn dat alle kilo's eraf zijn. Maar als ze dan op de weegschaal gaan staan dan zijn ze vaak teleurgesteld van wat de weegschaal dan nog aangeeft. Ook kan het zijn dat je na de bevalling nog vocht vasthoudt wat ook nog gewicht met zich meedraagt maar wees gerust dit verdwijnt na een ongeveer 2 tot 3 weken door middel van transpireren en je urine.

Maar wat doen we dan met de kilo's die er niet afgaan?.

Maar wat doen we dan met de kilo's die er niet afgaan? Daarvoor hebben we een aantal tips en ideeŽn op een rijtje gezet die je kan gebruiken om weer je oude gewicht te bereiken van voor de bevalling, of om zelfs nog meer kilo's kwijt te raken.

1. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt minimaal 10 tot 14 glazen per dag. Het beste is thee met name groene thee met citroen of cranberry, koffie (zonder suiker uiteraard) en water. Tegenwoordig heb je water met een smaakje in verschillende smaken en bevatten maar 1kcal per 100 ml. Dit scheelt je al heel wat calorieŽn per dag.

2. Snack gezond. Dus als je lekkere trek heb pak dan geen koekje of chips uit de kast maar noten, crackers met name de volkoren variant, een gekookt eitje of een lekker stukje vis buiten dat het gezond is zijn het ook nog eens proteÔnerijke producten.

3. Mager vlees is een belangrijk onderdeel van een goed eetpatroon. Hierbij kan je denken aan rundvlees, kip en vis.

4. Als je iets makkelijks wil eten denk dan niet aan een pizza of aan een patatje met een frikadel of kroket, maar denk eens aan een maaltijd salade met pasta.

5. Koolhydraatrijke producten zijn voedzamer dan de witte producten. Hierbij te denken aan volkoren brood, -ontbijtgranen en crackers, volkoren pasta's en rijst.

6. Light, bewuste keuze en minder vet. Het zijn nietszeggende woorden die de mensen het alleen maar moeilijk maken en de calorieŽn zijn net zoveel als in een normaal product. Je kan beter op het etiket de ingrediŽnten lezen en naar het aantal kcal en koolhydraten kijken.

7. Als je je weer lekker voelt en je lichaam weer voldoende hersteld van de bevalling dan kan je langzaamaan beginnen met lichaamsbeweging, zoals wandelen met de kinderwagen. Hou het rustig bouw het langzaam op want als je te hard van stapel loopt dat is de kans op blessures erg groot en verder herstel van het lichaam duurt veel langer.

8. Als je in een flat woont neem dan bij voorkeur de trap in plaats van de lift (mits je de kinderwagen meeneemt), en in plaats van de auto de fiets.

9. Je baby groeit het beste met moedermelk, maar voor de lijn is het ook uitstekend. Bij het geven van borstvoeding verbrand je maar liefst 500 calorieŽn per dag, makkelijker kan het dus niet het is het proberen waard. Het is ook niet voor iedere vrouw weggelegd om borstvoeding te geven.

10. Sportscholen hebben speciale programma's voor vrouwen die net bevallen zijn en geven je dus professionele begeleiding en adviezen over wat je wel kan en mag.

Je lichaam weer in de vorm krijgen.

Bovenaan elke lijst om je lichaam weer in de vorm te krijgen die je graag wilt is gezonde voeding. Maar wat is nou precies gezonde voeding? Zorg dat je gevarieerd eet, dat houd in uit elke voedingsgroep een aantal producten. Elke dag eet je dus iets anders bijvoorbeeld:

  • Volkoren ontbijtgranen of volkoren beschuit.
  • Volkoren brood of volkoren crackers het liefst met halvarine.
  • Melkproducten zoals kaas, melk, vla en yoghurt.
  • Pasta, rijst en aardappels.
  • Kip, vlees, vis, eieren en vleeswaren maar wel mager zoals ham, kipfilet en rookvlees.
  • Drinken is heel erg belangrijk zorg ervoor dat je minimaal 2 liter op een dag drink, gevarieerd van water, koffie en thee.
  • En vergeet niet 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag.